Faceți căutări pe acest blog

Apel Umanitar !!!

miercuri, 13 octombrie 2010

Meseria de sofer pe cale de disparitie !!!

După ce a revoluţionat internetul, Google vrea să revoluţioneze şi industria auto. Firma americană al carei nume a devenit sinonim cu căutarea pe internet, a confirmat că lucrează la o maşină care să se poată conduce singură după ce pe şoselele din zona oraşului San Francisco au fost văzute câteva maşini care aveau montate pe acoperiş camere video.
Conform Google, pe lângă camerele de luat vedere de pe acoperiş, maşinile sunt echipate cu senzori radar şi un sistem laser de detectare a obiectelor înconjurătoare. Inginerii companiei americane au declarat că, până acum, maşinile care nu au nevoie de şofer au acoperit o distanţă de 140.000 mile (aproximativ 225.000 km) fără incidente majore. Singurul accident s-a întâmplat când o maşină a Google a fost lovită din spate de un alt participant în trafic.
Deocamdată proiectul este în faza experimentală, fiecare traseu este mai întâi străbătut de o maşină obişnuită, cu şofer, datele fiind ulterior introduse în computerul de bord al autoturismelor Google. Pe tot traseul, pe scaunul şoferului se află cineva care este gata să preia comenzile în cazuri de urgenţă
(Sursa: ZNews)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu