Faceți căutări pe acest blog

Apel Umanitar !!!

vineri, 8 octombrie 2010

Sare broasca !!!

Dupa o viata extrem de lunga, ce a depasit 12 ani, Volkswagen Beetle ar putea sa aiba, in sfarsit, o noua generatie, incepand cu anul viitor. Compania germana, care vinde cu succes acest model pe pietele nord si sud-americane, a lansat inca de acum cinci ani o propunere de evolutie, un concept-car intitulat VW Beetle Ragster, acesta urmand a fi, cel mai probabil, punctul de plecare pentru a treia generatie Beetle. Principalele tendinte ale viitorului model vor fi insa trasaturile complet schimbate, astfel incat sa devina un autoturism mult mai barbatesc. Actualul Beetle, cons­truit ca si prima generatie, in Mexic, este cumparat in special de femei si este supranumit de clientii din SUA „Barbie Car”. Acest lucru a contrastat cu atractia de care s-a bucurat prima generatie Beetle, condusa de generatia tanara a anilor ’60-’70, nu de putine ori transformata in turism sport, prin tunarea motorului si infatisarii sale. Acest lucru a incercat sa-l aminteasca si conceptul Ragster, care pe langa aspectul sportiv, cu un acoperis plat si o forma mai agresiva, prezenta un motor puternic, de 200 CP.
Viitoarea generatie ar putea fi echipata asadar, ca optiune, cu un motor de 210 CP, similar cu cel de pe ultima­generatie GTI, devenind cel mai puternic Beetle din istorie. Restul motoarelor vor fi cele cunoscute din gama VW. Special pentru piata din SUA, unde capacitatea cilindrica este un criteriu important pentru achizitia unei masini, ar putea fi vandut motorul de 2.5 litri, 5 cilindri, cu o putere de minimum 170 CP.
Exista de asemenea informatii potrivit carora VW ar putea imparti Beetle in doua modele distincte, unul mai mare si unul mai mic, solutia propusa fiind aceea de a crea o noua marca in sine din Beetle, destinata generatiei tinere.
Conceptul noului Beetle va fi expus cel mai probabil in acest an, in toamna, la salonul auto din Los Angeles, urmand ca modelul de serie sa apara in 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu